zondag 19 mei 2013

Sportieve vakantieactiviteit: canyoning!

Afgelopen jaren heb ik heel wat weken in Frankrijk doorgebracht. Elke zomervakantie trok ik rond met mijn ouders en broertje door Frankrijk. Dat brengt je op de meest mooie plekjes van het land. Natuurlijk kom ik voor zon, zee, wilde rivieren en een hoop campinggezelligheid, maar ook vind ik het leuk om activiteiten te ondernemen. Een stadje bezoeken? Graag! Maar een andere natuur zorgt voor uitdagendere activiteiten, die je in Nederland niet zomaar kan doen. Als je er bent, zeker gebruik van maken!

In 2009 (toen was ik 14 jaar oud) heb ik voor het eerst met mijn broertje meegedaan aan Canyoning. Als enige Nederlanders èn als de ukkies in de groep was dat toch wel spannend zonder ouders. We reden ’s ochtends vroeg naar het startpunt, waar we vanuit daar een steil stuk naar beneden moesten lopen, abseilen en klimmen. De tocht kon beginnen!


Canyoning is simpel gezegd springen, abseilen en glijden van rotsen. Met hoogtevrees of claustrofobie, raad ik je het zeker af. Springen van een rots van elf meter hoog, wees niet bang, dat is een optie. Rotsen van zes à zeven meter hoog moeten echter geen probleem voor je zijn. Verder krijg je ook te maken met rotsen dicht op elkaar, waar je je tussendoor moet wurmen. Ik zeg niet dat je een afgetraind lichaam moet hebben voor deze activiteit, maar man met bierbuik kon helaas niet tussen twee rotsen in komen. Met een omweg wist hij gelukkig wel de finish te behalen.


Canyoning duurt bijna een hele dag, omdat je ook nog een stuk moet teruglopen en -rijden naar de camping. Je ligt zo’n zes uur in het water. Tijdens onze tocht werden er veel foto’s gemaakt. Leuk om nog eens te bekijken en te laten zien aan je vrienden.

Krijg je de kans? Doen! Ik ben meegeweest met Aigue-vive, deze bevindt zich in Vallon Pont d’Arc. Aanrader.

10 opmerkingen:

 1. dit heb ik twee jaar geleden gedaan in corsica, heel erg leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat super tof, dit wil ik ook nog wel een keer doen. Ik heb laatst buggy gereden, dat vond ik al een hele stoere uitdaging ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Daar ben ik ook mee geweest! Nu 3 keer gedaan en het is zo cool! De vorige keer mochten we 6 meter in spleten springen, super tof!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ook met Aigue Vive? Ik heb het 2 keer gedaan, echt heel leuk ja! :D

   Verwijderen
 4. Supervet! :D alleen durf ik dat echt niet xD

  BeantwoordenVerwijderen
 5. omg dit is echt gaaf! maar ik denk dat ik het ook niet durf :P

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jaa canyoning is inderdaad echt super! Heb het zelf ook 2x gedaan in frankrijk, vind het wel jammer dat het meestal erg duur is (en steeds duurder wordt).. De eerste keer was ik ook alleen met mijn broer, tussen een groep met alleen maar fransen en een gids die misschien 10 woorden engels kon haha! Dus dat was nogal moeilijk communiceren soms als alle uitleg alleen in het frans ging: zo goed is mijn frans echt niet haha

  BeantwoordenVerwijderen