zaterdag 18 mei 2013

Anti-Barbie protest met lef

Protesteren, niet altijd is daar lef bij nodig. Zo herinner ik mij een staking op de middelbare school tegen de 1040 urennorm nog goed. Ik stond daar als brugklassertje op het punt om naar de les Duits te gaan. Heel het schoolplein stond vol met stakende kinderen, dus heel ‘cool’ bleef ik met mijn klas toekijken en skipte we de les (met angst om een uurtje na te komen). Echt meedoen met het protest deed ik niet, ik wist amper wat het doel ervan was.

Donderdag zag ik een protest voorbij komen waar wèl veel lef bij kwam kijken. Een barbiehuis in Berlijn werd geopend en daar was de radicale feministische beweging Femen op af gekomen. Barbie zou vrouwen als lustobject neerzetten. Een lid van de actiegroep Pinkstinks zei dat er teveel druk ligt op het schoonheidsideaal.


“Life in plastic is not fantastic”, geschreven op de borsten.           

Vinden jullie deze protestactie terecht? 

Bron: x

11 opmerkingen:

 1. De vrouw is toch ook een lustobject, hahahaha. Nee, even serieus, ik vind dit protest niet terecht en een beetje overdreven. Je kunt ook óvérál een drama van maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind dat kruis dat ze verbranden toch wel een beetje raar.... Snappen doe ik wel, maar ik vind het wel iets te ver gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hahaha, dit vind ik ook wat te veel van het goede. Mensen maken er op deze manier juist meer van dat het werkelijk is.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De slogan klopt wel, maar ik vind het wel een beetje overdreven.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. This is awesome! I saw some pictures of this! Loved your blog and will come back for sure!

  Oh, I just started following you by the way! Hope you come by my blog! Would love to know what you think about it, and maybe follow me back if you like it?

  These are my links hun <3:
  Instant Milk link
  Facebook page link
  Bloglovin link

  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Vind dit iets te overdreven eigenlijk!

  xoxo
  www.its-dash.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuk thema heeft je blog! Over deze lastige discussie heb ik niet echt een mening geloof ik. Persoonlijk maak ik me niet zo druk om Barbie.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vind het een beetje te ofzo denk ik. Maar ik vind wel dat ze lef heeft hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Beautiful blog and thanks to follow mine too..
  Nicky

  www.mywishstyle.com

  BeantwoordenVerwijderen