maandag 20 mei 2013

Casanova durft!

Jean-Michel Casanova begon op de leeftijd van 5 jaar met bergbeklimmen. Hij deed mee aan de meest moeilijke klimroutes en rotsklim wedstrijden. De echte uitdagingen voor hem kwamen pas later. In 1989 beklimt hij de Eiffeltoren met blote handen.

Niet alleen mensen bewonderen deze Casanova, ook merken. Met zijn artistieke achtergrond hielp hij mee aan een revolutionaire techniek in het fotograferen van rotsklimmen. Interessant voor Nikon om hem te sponsoren. Ook past Jean-Michel prima bij het merk Nike: “Just do it!”. Doordat hij vele gevaarlijke stunts uithaalt, komt hij vaak wereldwijd in het nieuws. Daar hebben deze sponsors goed over nagedacht!

Waarom heb ik het ineens over deze man? Twee dagen geleden heeft deze daredevil ‘s werelds hoogste outdoor lift beklommen. Jean toonde pas ├ęcht lef door dit te doen zonder enige bescherming. Hij klom in een uur 172 meter omhoog via de ijzeren buizen van de Chinese Bailong Elevator. Ook wel The Hundred Dragons Elevator genoemd, van 300 meter hoog.
Wie doet dat deze Casanova na?

Bron: Daily Mail

2 opmerkingen: