zaterdag 1 juni 2013

Een stap durven nemen

Een januari 2013: ik weet het nog goed. Niet alleen omdat het de start was van het nieuwe jaar, maar ook meteen de start van een nieuw leven. Nja, nieuw leven. Het studentenleven! In plaats van mijn tijd te besteden aan minimaal drie uur reizen op een dag, heb ik nu de tijd om te sporten, rijlessen, koken en jawel stappen!

Niet alleen een zelfstandiger leven was een uitdaging voor mij, ook het klussen in mijn kamer. Hoe ik de kamer aantrof? Met een oud verbruind behangetje, veel stof en een apart bed midden in de kamer. Ik hoop dat daar niemand zich daar langer dan een dag in heeft opgesloten. Een groot deel in de kamer heb ik zelf gedaan. Van behang eraf schrapen tot gaten in de muur dichtplamuren. En van behangen tot verven. Gelukkig met hulp van mijn ouders en vriendinnen, want ik kan je vertellen: klussen is vermoeiend! 


Vandaag, een juni, woon ik alweer vijf maanden op kamers in Eindhoven. Een vreemde stad met weinig bekenden was voor mij toch best een stap. Maar wat zeg ik, vijf maanden? De tijd is omgevlogen, geen moment spijt gehad. Mezelf overigens ook geen moment eenzaam gevoeld. Ik ben blij dat ik deze stap genomen heb en wat ik dan ook alleen maar kan zeggen tegen de twijfelaars om op kamers te gaan wonen: doen!

17 opmerkingen:

 1. Op kamers wonen is awesome! Iedereen moet dat gewoon gedaan hebben. Je hebt er een mooi & gezellig kamertje van weten te maken, leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. je kamer ziet er nu goed uit! het lijkt me heel leuk om op kamers te gaan, ik twijfel dus niet! ik wil je graag helpen, maar via wat moet ik liken? bloglovin?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Liefst via de Facebookbutton.
   Via Bloglovin en GFC mag natuurlijk ook.

   Ik zal je ook volgen!

   Verwijderen
 3. Je kamer ziet er mooi uit zeg!! Gaaf dat je al zo'n tijd op jezelf woont :D

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gave kamer! Mooie kleuren heb je ook gebruikt :D

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat gaaf dat je zoveel helemaal zelf hebt gedaan! Je kamer ziet er ook erg mooi uit, knap zo in je eentje! Ik wil ook heel graag op kamers, inderdaad soms een aardig grote stap naar zo'n onbekende stad, maar zeker heel erg leuk!
  Ik volg je nu trouwens op bloglovin', je schrijft heel erg leuk :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ''Op kamers wonen'', ik vind dat zo een rare uitdrukking eh :-) Op kot gaan, zeggen wij. Ik heb tijdens mijn studententijd altijd samen met mijn vriend gewoond in Leuven, op een een kleine studio. Geweldige tijd! Geniet er nog van :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha wij vinden 'op kot gaan' weer raar. Stel er staan 'kamers te koop' zeggen jullie dan? Kots te koop? xd

   Verwijderen
 7. Ziet er echt leuk uit! Ik wil ook op kamers, ben benieuwd. Eindhoven is wel een gezellige stad he :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaa superleuke stad. Qua uitgaan, terrasjes en winkels haha

   Verwijderen
 8. Hele leuke kamer! :)

  xoxo
  www.its-dash.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk! maar wel erg klein...
  New blogpost: outfit.


  Mooie blog en leuke unieke onderwerpen..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaa klopt, vergeleken met mijn kamer thuis helemaal. Maarja studentenkamers he..

   Verwijderen