dinsdag 28 mei 2013

Gewaagd of geslaagd? #2

De Deense Naaktshow komt naar Nederland!

.

Door de ogen van…

Het clubje is weer compleet. Geertje en Janna zijn samen met mij van de partij. Gezamenlijk een bakske doen, oftewel koffie voor de niet-Brabanders, is toch altijd gezellig laat op de avond. De tv gaat aan en het zappen houdt op bij het Achtuurjournaal.

Mijn god, wat zeggen ze nou. “Hou eens ‘effe’ je mond Jannas, ik probeer het te volgen. Volgens mij gaat het over die vleeskeuring van die Deen.” “Waar heb jij het over Troel?” “Ge wit wel, dat programma waar vrouwen zich uitkleden voor een mannelijke jury die ze vervolgens bekritiseert.” Waar gaat het toch heen met de jeugd van tegenwoordig…

Er komt een jongeman in beeld. Blijkbaar de producent Jasper van der Schalie. Zou hij serieus dat programma in Nederland op de buis willen hebben?! Ze mogen die jongeman wel eens flink aan de tand voelen met zijn belachelijke ideeën. Zijn antwoord op de vraag van de interviewer komt me toch met een lawaai de huiskamer binnen. “Als je naakt bent, ben je automatisch kwetsbaar. Wanneer de mannen de kwetsbare dames zien, hoop ik dat zij ook kwetsbaar durven te zijn. Daarnaast gaat het niet om het lichaam, maar bijvoorbeeld of mannen een navelpiercing mooi vinden.” Ja, hij durft wel! Zo’n programma met veel ophef toch willen uitzenden.

Hij hoopt en denkt dat iedereen het zal waarderen. “Ha-Ha Geer! Hoorde da?” Nee Truike, m’n gehoorapparaat piept. Praat ‘effe’ wat harder!” “Dattie Jasper hoopt dat we z’n naaktshow waarderen.” “Ha, dat doen we pas als de mannen bloot gaan, he Troel!” “Gij snapt het Geer”. Tijd om te gaan. “Zuster, ik zoek mijn Mercedes.” Ik sjok achter de rollator aan richting m’n appartementje. De dag sluit ik af met Jantje Smit. Weltrusten!

Wil je weten waar deze oma het over heeft? Meer informatie hier of kijk het volgende filmpje wat laat zien welk programma naar Nederland komt.

 

Gaan jullie naar dit programma kijken? 

6 opmerkingen: