woensdag 21 augustus 2013

Met lef leven op Mars

Gister hoorde ik voor het eerst over het Mars One project in het televisieprogramma 'Knevel en van den Brink'. Dit item is me bijgebleven. Waarom? Ik vind dit misschien wel het toppunt van lef. Een nieuwe baan, sport of iets dergelijks is altijd spannend, maar een nieuwe planeet?! Zonder vrienden en familie... Daar moet je stevig voor in je schoenen staan.

Wat houdt Mars One project in?

Initiatiefnemer Bas Lansdorp hoopt dat in 2023 de eerste vier mensen zich definitief hebben gevestigd op planeet Mars. Met een enkeltje (van 7 maanden reistijd) naar Mars houdt het op. Je zal daar je leven opbouwen en uiteindelijk sterven. Een vreemd initiatief vinden veel mensen. Op deze kritiek antwoordt Lansdorp: "Ik denk dat we het moeten vergelijken met de emigratiegolf van Nederlanders naar Australiƫ en Amerika, die mensen kochten ook een enkeltje. Er is geen nieuwe plek meer op aarde en dus is Mars een logische volgende stap."


Wie wil en kan naar Mars?

De grootste uitdaging is nu nog het vinden van de geschikte lefhebbers. Wie durft en kan dit aan? Uit de duizenden aanmeldingen worden de komende jaren mensen in groepen van vier uitgebreid getest en getraind in een gesimuleerde omgeving om uit te vinden wie het aankunnen om zich op Mars te vestigen. Het gaat hier om mensen die zich niet snel aan iets of iemand ergeren.

Op de vraag hoe realistisch het project is zegt Lansdorp: "Ik ben een rasoptimist en we zullen heel wat hobbels tegenkomen maar ik heb er alle vertrouwen in dat we in 2023 vier mensen richting Mars sturen."

Ik hoop dat het project doorgaat, want ik ben zeer benieuwd naar het leven op Mars. Mij zie je alleen niet in het ruimteschip stappen. Iemand van jullie wel?

Bron: EO

20 opmerkingen:

 1. Haha, ik had hier ook wat over gehoord. Maar mij zie je echt niet naar Mars haha, ik blijf lekker gwn op de aarde . Hier is het denk ik een stuk gezelliger !!

  Btw, echt een goed geschreven artikel !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou niets voor mij! Ik erger me aan alles en iedereen haha! ;)
  Leuk artikel :D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fascinerend! Ik wou dat ik eeuwig kon leven, gewoon om te zien hoe het allemaal verdergaat en wat we nog allemaal gaan doen en ontdekken!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat lijkt me ontzettend spannend! Niks voor mij, maar wat lijkt het me tof voor die mensen om dat te mogen. Oh, en ik heb een giveaway lopen, vind je het leuk om mee te doen? ☺
  Kusjes

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh wat ontzettend bijzonder! Het zou alleen echt niks voor mij zijn haha en ik kan me ook niet voorstellen dat er mensen zijn die de rest van hun leven willen doorbrengen zonder vrienden, familie en liefde. Een enkeltje is echt iets waar je goed over na moet denken denk ik..

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Of dit echt waar is, valt nog te betwijfelen. Google maar eens op Mars One Project Hoax en je vindt heel wat artikelen met de vraag of dit wel echt is of gewoon 1 grote grap.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hmm nu begin ik inderdaad te twijfelen. Misschien denken mensen ook wel weer dat het nep is omdat het zo'n vernieuwend project is.

   Verwijderen
 7. Het lijkt me echt eng om in zo'n ruimteschip naar
  Mars te gaan, maar het lijkt me erg leuk!

  xoxo
  www.its-dash.com

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik had hier inderdaad ook al een paar keer wat over gehoord en ook dat ze er dan een soort van reality serie van willen maken. Het zou echt niks voor mij zijn om daar helemaal alleen heen te gaan en je familie en vrienden hier achter te moeten laten. Ik volg het dan toch liever op de televisie en laat het over aan de mensen die wel het lef hebben om zo'n grote stap te nemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heb hier een tijdje geleden ook al eens over gehoord inderdaad. Maar wat lijkt me dat een ongelooflijk eenzaam bestaan. En stel je voor dat je de mensen die daar met je zijn, helemaal niet leuk zijn? :O

  BeantwoordenVerwijderen
 10. brr ik vind het maar eng! maar ben er wel erg benieuwd naar

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik ben heel benieuwd naar het leven op mars, maar zou het zelf niet durven.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik vind het ook maar eng haha! Ik zou het ook zelf niet zo snel doen..

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik zou het zelf nooit doen! Ik ben ook wel nieuwsgierig! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik had er ook van gehoord, maar ik vind het allemaal een beetje raar. Je weet zeker dat je nooit terug naar aarde kan, dat wil je toch niet? Nouja sommige mensen blijkbaar wel ;) Ik zou het nooit doen, maar het is natuurlijk wel een enorme stap als het dalijk lukt mensen naar Mars te sturen!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Het klinkt erg stoer! Maar stel nou dat je met die drie anderen helemaal niet kunt opschieten? Dan zit je daar de rest voor je leven.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Het lijkt me wel erg spannend, maar voor de echte avonturiers weggelegd! Ook grappig als je je instant koffie op kunt drinken op Mars met uitzicht op Mars-heuvels.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik heb te vaak Prometheus gezien, dus voor mij geen tripje naar een buitenaards oord! :p xo

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wauw wat een cool initiatief! Ik zou er zelf echt niet naartoe willen, hoewel ik wel heeel erg nieuwsgierig ben haha xx

  BeantwoordenVerwijderen