woensdag 22 mei 2013

De kleine uitdagingen in het leven

Vanochtend 8.30. Aan de late kant loop ik richting m’n fiets. Ik doe de deur van de kelder open en mijn ogen zijn meteen gericht op de achterband… Plat! Ik denk dat m’n huisgenoten me vloekend hebben kunnen horen boven. Maar goed, toch wat proberen. Band opgepompt en snel naar school gefietst. Gelukkig net het Fontys gehaald.

Ik was het al bijna weer vergeten tot ik na schooltijd weer werd geconfronteerd met mijn zielige maar ozo geliefde stadsfietsje. Ja hoor, band weer plat. Nogal balen, want ik was écht van plan om vanmiddag hard te werken aan mijn blog. Fietspomp van school geleend (ja gelukkig hadden ze die!) en ik ben als de wiedeweer naar de TU/e fietsenmaker geracet. En je raadt het al… een week dicht wegens Pinksteren. Onderweg naar de volgende fietsenmaker, belt een huisgenoot. Zij heeft nog wel een ‘bandenrepareersetje’. “Kan ik dat wel? Ik heb nu geen sterke en handige papa in de buurt?” ging een paar keer door mijn hoofd. Oké fack it, ik probeer het gewoon, misschien bespaar ik wat geld, om vervolgens morgenavond weer uit te geven op Stratumseind.  

Na een Youtube filmpje “Band plakken? Dat kan je makkelijk zelf!” gezien te hebben, ging deze kluns aan de slag. Tenminste, ik dacht dat ik vrij onhandig was in zulk soort dingen. Maar beter kon het eigenlijk niet gaan, in een half uurtje was het gefixt. Nooit gedacht dat er een bandenplakker in mij verscholen zat.


Zo zie je maar, soms moet je niet altijd voor de makkelijkste weg gaan. Hoe klein de uitdaging ook was, het levert me een trots gevoel op! Hey, zo’n kluns ben ik niet en nog tijd over voor een blogje ook ;).

Hebben jullie ooit zelf een band geplakt?

6 opmerkingen:

 1. Mooi dat je wat geld bespaard hebt, kun je mij morgen mooi trakteren op een rosébiertje! :) Ik heb nog nooit een band geplakt en zie het mezelf niet gouw zien doen haha

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gelukkig dat ik nog bij m'n ouders woon, dan kan m'n handige vader dit voor mij fixen :) Wel superknap dat je het zelf hebt gedaan :) Leuk geschreven!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha stoerr! Wij vrouwen kunnen dat ook! Toch laat ik het mijn vriend meestal doen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. haha ik kan het wel,, maar zodra mijn broertje of vader in de buurt is kijk ik eventjes heel lief :) maar knap gedaan hoor in een half uurtje!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik kan ook wel een band plakken maar laat het meestal mijn man doen.. Toch een stuk sneller ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. haha dat moet ik ook zelf doen, is makkelijker dan het lijkt!

  BeantwoordenVerwijderen