dinsdag 14 mei 2013

Dat is lef! #1 Anouk naar Songfestival

Elke week ga ik schrijven over actuele gebeurtenissen waarin een persoon of organisatie (naar mijn mening) lef toont. Waarom wordt er lef getoond? Wat zijn de risico’s?

Deze week: Anouk op het Songfestival!

Anouk Teeuwe (38). Wie kent haar niet? De meest bekroonde rockzangeres van Nederland. Een zangeres met al vele terechte prijzen op zak en een paar goede albums als je het mij vraagt. Vandaag, 14 mei, is het zover voor haar. De voorronde van het Eurovisie Songfestival waarin ze Nederland zal vertegenwoordigen.
.

Aangezien Nederland sinds 2004 de finale van deze Europese zangwedstrijd niet meer heeft behaald, vind ik dat Anouk, met haar goede imago, zeker lef toont door deelname. Een lied 'namens Nederland' zorgt voor veel publiciteit en veel bemoeienis van het volk, kijk maar naar het koningslied ;). Ik ben benieuwd hoe ver ze komt met het liedje ‘Birds’. Wat Anouk eerder over haar nummer zei op een persconferentie:

"Er zullen geheid mensen zijn die er geen drol aan vinden, maar dat is altijd zo. De een vindt het fantastisch, een ander gedeelte vindt het vreselijk. So be it."

Ik hoor helaas bij het laatste gedeelte. Ik vind het jammer dat Anouk is gegaan voor een langzamer nummer dan we van haar gewend zijn. Verder zal ik niet zeuren en hoop ik ├Ęcht dat Anouk het verder schopt dan De Toppers! Dat verdient ze zeker.

Wat denken jullie, haalt Anouk de finale?

Bronnen: Nrc - Foto Kippa / Ludvig Thunman

5 opmerkingen:

 1. IK wist niet dat anouk teeuwe heette haha!
  Ik hoop dat we winnen maar het is niet heel erg een songfestival liedje..

  liefs.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik denk niet dat we winnen :(
  Maar wie weet!

  xoxo
  www.its-dash.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, dat klopt. Wat toevallig haha. Ik ken je nog hoor. : )

  En ik ben benieuwd, maar denk niet dat we gaan winnen. X

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik denk dat we niet doorgaan.. heb de repetitie bekeken en ze staat daar als een zoutzak achter die microfoon. Tegenwoordig is juist dat hele songfestival meer spektakel dan zang alleen..

  BeantwoordenVerwijderen